Cambridge

Det har än en gång gått lång tid sedan jag bloggade sist, men denna gång är frånvaron kanske något mer berättigad (om än oförlåtligt långvarig). Men eftersom det inte är så kul med en blogg som endast handlar om hur sällan den uppdateras får detta inlägg tillägnas den senaste stora händelsen i mitt liv som också orsakat icke-bloggandet; en flytt utomlands!
 
Den 11e mars blev det tack vare min syster plötsligt aktuellt att flytta till England eller närmare bestämt Cambridge, en stad i ett land jag aldrig tidigare direkt drömt om att bosätta mig i. Men omständigheterna som tog form och ett växande behov att göra något nytt fick mig att haka på. Till en början hade vi ett jobb säkrat, trodde vi, men när vi efter ett hattande mellan olika hotell (inledningsvis på en stökig pub och avslutningsvis på ett stillsamt ombyggt ålderdomshem) äntligen fått tag i ett rum att hyra, visade vi oss inte vara lämpade för jobbet då vi inte kunde tillräckligt om engelsk kultur (och vad det innebar kommer alltid förbli en gåta). Lyckat. Nu består vår vardag av att leta nya jobb, shoppa mat och åka på dagslånga utflykter till pittoreska byar. 
 
För att följa trenden i mina senaste inlägg och för att få upprättelse över min så kallade okunskap i engelsk kultur får det här bli en lista med saker jag noterat och lärt mig om det förenade kungariket än så länge: 
 
- Folk är antingen sjukt trevliga eller sjukt otrevliga. Turligt nog är den förra kategorin i majoritet och förhållandet mellan främlingar ligger på en klart mer kamratlig nivå än i Sverige. Sedan finns naturligtvis även rötägg och de är ofta värre än de svenska artfränderna. 
- En del mat och hushållsartiklar är extremt billiga - exempelvis tobleronen eller schwarzkopf-schampot som bara kostar 1 £ på poundland. Å andra sidan är priset för grönsaker betydligt högre än i Sverige, och utbudet mycket sämre.
- Antalet katter är anmärkningsvärt lågt.
- All snabb- och färdigmat verkar innehålla sötpotatis eller koriander (why god why).
- Det räcker inte med att köra på fel sida av vägen, ha egna enheter för vikt, avstånd och mynt eller tillämpa ett besynnerligt betygssystem, utan märken som Head & Shoulders och Lay's verkar helt sonika ha getts mer lämpliga, brittiska namn (Hair & Scalp och Walker's).
- Utbudet vegetarisk mat är kanske fem gånger större här och för att underlätta för oss vegetarianer ytterligare märks alla ätbara produkter med "suitable for vegetarians". Härligt!
 
Jag återkommer snart med roligare inlägg med bilder (pics or it didn't happen, liksom). Nu när situationen är stadgad och Internet tillgängligt kommer vistelsen snarare utgöra en källa till motivation och inte hindra mig från att blogga, men nu blir det sängen då jag är alldeles för trött och varm för att skriva mer. Natti!

RSS 2.0